Streetball Masters 3×3

19

Jun

Streetball Masters 3×3

Laatste update: 26 april 2018 09:14

Assen staat zondag 17 juni in het teken van Streetball Masters, de populaire 3×3 basketball tour van de Nederlandse Basketball Bond. Die dag vindt bij De Bonte Wever één van de twaalf voorronden plaats.

De organisatie is in handen van basketbalvereniging Assist en De Bonte Wever in samenwerking met de Nederlandse Basketball Bond. 3×3 basketball is een snelle, toegankelijke vorm van het traditionele 5 tegen 5 basketball die ook internationaal in opkomst is.  FIBA, de internationale overkoepelende organisatie van basketball federaties, heeft dan ook de ambitie uitgesproken om van 3×3 basketball een officiële Olympische sport te maken.

Streetball Masters is een tour langs 24 steden in Nederland, waarbij behalve een 3×3 toernooi in verschillende leeftijdscategorieën ook deelgenomen kan worden aan side events zoals een Shooting Challenge en de spectaculaire Dunk Contest. Finalisten van de voorronden plaatsen zich automatisch voor de landelijke finale, waar wordt gestreden om de titel ‘Nederlands Kampioen 3×3 basketball’. Tevens zijn er mooie prijzen te winnen. Alle winnaars winnen namelijk tickets + verblijf naar een 3×3 toernooi in het buitenland!

Inschrijven

Mannen en vrouwen, jong en oud, valide en invalide kunnen deelnemen aan Streetball Masters Assen in de volgende categorieën: MIXU11/13, U15, U18, U23, 23+ en Elite. Er kan ook deelgenomen worden aan de Dunk Contest(outdoor) en de Shooting Challenge. In alle categorieën wordt natuurlijk gestreden om de eer van Assen en een plaats in de finale, maar zijn ook mooie prijzen te verdienen. Een team bestaat uit 3 of 4 spelers en de inschrijfkosten zijn € 40,- per team. Iedere deelnemer krijgt een Streetball Masters T-shirt als aandenken.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op: www.streetballmasters.nl.

 

De Bonte Wever

Stadsbroek 17

Begindatum 17 juni 2018
Einddatum 17 juni 2018

Van 10:00 uur tot 19:00 uur