DTM City Demo

Laatste update: 16 juli 2019 00:00

Donderdag 18 juli staat de binnenstad van Assen in het teken van het allereerste DTM-weekend op TT Circuit Assen, 19 – 21 juli aanstaande. Van 17.00 tot 19.00 uur rijden de ruim 600 pk-sterke DTM-bolides langs de Vaart in Assen.

De ‘DTM City Demo’ is vrij toegankelijk en kan vanaf de Vaart Noordzijde gevolgd worden. Het evenement wordt georganiseerd door LDP International en het TT Circuit Assen in samenwerking met Gemeente Assen en Vaart in Assen, ter gelegenheid van het debuut van het DTM-kampioenschap op het TT Circuit Assen, van 19 tot en met 21 juli.

Programma

Al vanaf 14.00 uur ’s middags wordt in de Collardslaan de ‘race paddock’ opgebouwd waar de deelnemende auto’s van dichtbij zijn te bewonderen. Van 17.00 tot 19.00 uur rijden de ruim 600 pk-sterke DTM-bolides langs de Vaart in Assen. Na afloop van de demonstratie delen de DTM-coureurs handtekeningen uit op een podium aan de Kop van de Vaart. Naast de DTM-bolides en coureurs, waaronder de Nederlander Robin Frijns, worden ook auto’s en deelnemers uit de deelnemende supportseries verwacht.  Ronderecordhouder Ingo Gerstl geeft gas in zijn Toro Rosso Formule 1-bolide uit BOSS GP en ook Neerlands trots in de nieuwe W Series, Beitske Visser komt naar het centrum van Assen. In ‘Motorstad Assen’ mag zelfs een Moto2-demonstratie van de Duitser Lukas Tulovic niet ontbreken!

DTM Assen: Jetzt geht’s Los!

De DTM komt van 19 tot en met 21 juli 2019 naar het TT Circuit Assen! Met nieuwe 610 Pk- turbomotoren blazen de ruim 300 kilometer per uur snelle coupéversies van Audi, Aston Martin en BMW voor het eerst over de TT-baan in wat ook wel de Formule 1 van de toerwagens genoemd. Nog drie weken en dan knalt de Nederlander Robin Frijns met onder anderen 5 voormalige DTM-kampioenen en diverse oud F1-coureurs door de ‘Ramshoek’, met 275 km/h de snelste bocht op de 2019 DTM-kalender! Kaarten zijn verkrijgbaar via dtm-assen.com of aan de kassa’s van het TT-circuit.

 

Nieuws in Drenthe

Meer nieuws