Eerste editie 24 uur van Emmen groot succes

Laatste update: 12 mei 2014 13:27
Afgelopen weekend werd de eerste editie van de endurance rally “de 24 uur van Emmen” gehouden. Netwerkclub De Ronde Tafel 55 uit Emmen organiseerde de autorally om geld in te zamelen voor Stichting Jarige Job.

Afgelopen weekend werd de eerste editie van de endurance rally “de 24 uur van Emmen” gehouden. Netwerkclub De Ronde Tafel 55 uit Emmen organiseerde de autorally om geld in te zamelen voor Stichting Jarige Job.

De 24 uur durende rally begon afgelopen vrijdag voor de poort van Dierenpark Emmen, alwaar de Burgemeester van de gemeente Emmen - Cees Bijl - om 18:00 uur het startschot loste voor het vertrek van de eerste equipe. In het daarop volgende uur vertrokken alle teams één voor één om de ruim 1700 kilometer lange uitdaging aan te gaan. De eerste opdracht was meteen een unieke opgave. Direct na de start moesten de teams met hun auto door de poort van het Dierenpark voor een rondje om de savanne. Onderweg waren er verschillende letterbordjes te spotten waar de teams vervolgens een woord van moesten maken.

Na het rondje door de dierentuin werden alle equipes langs een aantal sponsoren van de rally gedirigeerd alvorens de lange rit naar het Zwitserse Emmen begon: Bij Bakker Bart Emmen kregen de deelnemers een tas met proviand voor onderweg. Op=Op Voordeelshop Emmen voorzag de teams van een goodiebag vol met drogisterijartikelen, zodat iedereen ondanks de korte nachtrust toch fris kon blijven en bij Multicopy Emmen werd het officiële routeboek overhandigd.

Met al vele honderden kilometers op de teller druppelden de teams rond 01:00 uur één voor één binnen bij de finish van het eerste deel van de rally in het Zwitserse Emmen. Na het ontvangen van een stempel bij de stempelpost kregen de deelnemers hun kamersleutel voor een paar uurtjes nachtrust in Hotel Lux, waar om 05:00 het ontbijt alweer klaarstond.

Met het ontbijt net achter de kiezen begon het tweede gedeelte van de rally: Dit deel van de rit voerde de deelnemers naar het Zwarte Woud waar een “bolletje - pijltje” en een foto opdracht volbracht moest worden. De kronkelige wegen, het mooie weer en het heuvelachtige landschap zorgden waren de perfecte ingrediënten voor een geweldige rit.

Tegen de middag arriveerden de equipes bij de Porsche fabriek in Stuttgart waar een lunch en een bezoek aan het Porsche museum op het programma stond. Na deze laatste officiële stop reden de deelnemers terug naar het Drentse Emmen om na 24 uur te finishen bij het stadion van FC Emmen.

Bij de finish had de organisatie nog een verrassing voor de deelnemers in petto: Op het parkeerterrein naast het stadion moest nog en laatste opdracht voltooid worden. Dit betekende achteruit een slalomparcours rijden, de auto parkeren en naar de middenstip in het stadion rennen om daar het finishschot te lossen. Het was voor elk team de bedoeling om exact 24 uur over de rally te doen. Elke minuut meer of minder leverde strafpunten op en dus zorgde deze laatste opdracht voor nogal wat hectische taferelen bij een aantal deelnemers.

Nadat alle punten bij elkaar opgeteld waren was het uiteindelijk team Web & App die zich met hun Audi winnaar mogen noemen van de eerste 24 uur van Emmen 2014. Het team, bestaande uit internetondernemers Bjorn Venema en Marco Kah, gaven direct na het in ontvangst nemen van de beker aan dat ze bij een volgende editie graag hun titel komen verdedigen.

Belangrijker nog was de totale opbrengst voor de Stichting Jarige Job: Maarliefst € 9197,15 is door de deelnemers en de organisatie ingezameld waardoor de stichting 250 verjaardagboxen kan vullen voor kinderen van arme gezinnen.

De Ronde Tafel 55 heeft inmiddels aangegeven dat er volgend jaar definitief een vervolg komt op de 24uurs rally. De inschrijving voor de 2015 editie is inmiddels geopend. Bekijk voor meer informatie: www.24uurvanemmen.nl.

Nieuws in Drenthe

Meer nieuws