Filmfestival Assen 12 en 13 maart

Laatste update: 24 februari 2016 00:00

Als festival wil het IFA talentontwikkeling internationaal stimuleren en een bijdrage leveren aan de vergroting van het netwerk van (inter)nationaal talent.

Het Film Festival Assen vindt op 12 en 13 maart plaats. 

Naast werk van vrouwelijke filmmakers uit Nederland worden er daarom met ingang van deze editie in KERSVERS films vertoond uit een jaarlijks variërend land, dit jaar Duitsland. Natuurlijk vergeten we ook onze eigen sterren niet – het programma korte films NOORDSTERREN laat het mooiste werk zien van noordelijke filmmakers! Daarnaast zijn er meerdere films van talentvolle makers opgenomen als voorfilm in ons programma.

Met KersVers en Noordsterren willen we aanstormend vrouwelijk filmtalent een welverdiend podium bieden en films presenteren die doorgaans niet of nauwelijks vertoond worden. Ook dit jaar zijn er zeer bijzondere en indrukwekkende films ingestuurd. De selectie wordt vertoond in vier blokken, waarvan één blok uit een combinatie van Duitse en Nederlandse films bestaat. Verschillende Nederlandse en Duitse filmmakers zijn aanwezig voor een vraaggesprek – mis dit niet!

Theater De Nieuwe Kolk

Weiersstraat
1
9401ET Assen

Tel.: 0880128550
https://www.dnk.nl/theater/

Nieuws in Drenthe

Meer nieuws