Jubileum WNF-shop

Laatste update: 27 september 2017 00:00

Vrijwilligers van het Wereld Natuur Fonds runnen alweer 5 jaar de WNF-shop op de entresol, middenin Warenhuis Vanderveen.

Om dit te vieren, organiseert het WNF op zaterdag 7 oktober allerlei activiteiten in en rondom de shop en het Asser warenhuis.

Sjoeltoernooi voor het goede doel
In de Buningzaal mag iedereen meedoen aan een groot sjoeltoernooi. Deelname bedraagt € 2 voor bescherming van de tijger. De winnaar in de categorie t/m 12 jaar ontvangt € 75 aan Vanderveen cadeaubonnen en de winnaar in de categorie vanaf 13 jaar ontvangt  € 150 aan Vanderveen cadeaubonnen. Deelnemen duurt een half uurtje en kan doorlopend van 10.00 tot 15.00 uur. Inschrijven kan via wnfsjoeltoernooi@vanderveen.nl.

Sponsorloop
Kinderen kunnen op 7 oktober om 11.00 uur meedoen aan de sponsorloop en hiermee geld ophalen voor bescherming van de tijger. Er zijn twee afstanden: 400 en 1100 meter door het centrum van Assen. Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij de WNF-shop op de 1e etage. Op het Koopmansplein is een springkussen, muziek en er zijn ANTISTROOP-wafels te koop.

Beroemde boswachter
Boswachter Arjan Postma, bekend van RTL Late Night, is ’s middags aanwezig bij de WNF-shop om allerlei vragen over dieren en natuur te beantwoorden. Arjan heeft passie voor de Nederlandse natuur. Als geboren verteller brengt hij zijn enthousiasme (en zijn kennis) graag over op anderen.

Kinderactiviteiten
Bij de WNF-shop zijn er ook allerlei leuke activiteiten voor kinderen: schminken, muffins versieren, foto’s van dieren zoeken, grabbelen in de grabbelton en dierenspelletjes. Koop een lootje om kans te maken op een grote knuffel. Kinderen die lid worden van het WNF krijgen een goodiebag.

Tijger in de spotlight
Het WNF wil op de jubileumdag aandacht vragen voor de tijger. Er leven nog maar 3900 tijgers in het wild. 97% van alle tijgers is verdwenen door stropers en door het verdwijnen van hun leefgebied. Doelstelling van het WNF is om het aantal tijgers te verdubbelen in 2022 – het volgende Chinese jaar van de tijger.

Bron: vanderveen.nl

Warenhuis Vanderveen

Koopmansplein
16
9401 EL Assen

Tel.: 0592311611
https://www.vanderveen.nl/

Nieuws in Drenthe

Meer nieuws