Kleine Moere cross in Grolloo

Laatste update: 12 maart 2019 00:00

Op zaterdag 23 maart organiseert Loopgroep SGO de afsluitende cross van het succesvolle UNESCO Geopark Hondsrug crossseizoen. De Kleine Moere cross is de 6e en tevens laatste van het seizoen 2018-2019.

Het eindklassement van de diverse categorieën wordt opgemaakt en de prijzen worden door de sponsoren Joytime, Unesco Geopark de Hondsrug en Run2day Assen uitgereikt. De start van de cross is om 14:00 uur. Om circa 15:15 uur volgt de prijsuitreiking van het klassement en de vele aanmoedigingsprijzen.

Kleine Moere cross
Voor de vijfde keer wordt een cross georganiseerd rondom de Klein Moere in Grolloo. Deze cross start bij het Joytime Klimpark Outdoor Grolloo en is de afsluitende loop van de 6 crosslopen van het UNESCO Geopark Hondsrug crosscircuit. De crossloop is een recreatieve loop voor zowel beginnende als gevorderde lopers. Het parkoers is uitgezet over onverharde paden langs de randen van de waterplassen van de kleine en grote Moere. Dit gebied kenmerkt zich door enkele korte klimmetjes en afwisselende single tracks. De finish van de cross is bij de Boomhut die gebouwd is tijdens de Boomhut Battle die afgelopen winter te volgen was op NPO3. De jeugd (12 tot 18 jr) loopt 1 ronde van ca 4.5 km. De volwassenen kunnen kiezen tussen 1 ronde van 4,5 km of 2 ronden van totaal ca 8,8 km. Voor de eerste junior jongen/meisje en de eerste dame/heer volwassenen(8,8 km) is er een prijs. De prijzen worden beschikbaar gesteld door het Resort Hof van Saksen.

Tot nu toe hebben er al ca 1500 hardlopers meegedaan dit seizoen en dat zorgt ervoor dat het reuze spannend wordt wie tot de snelste 3 van zijn/haar categorie gaat behoren. Ook de lijst met deelnemers die niet tot de snelste 3 van zijn of jaar categorie behoren maar wel tenminste 5 keer hebben deelgenomen is lang. Uit deze groep worden ca 20 personen in het zonnetje gezet en ontvangen een stimuleringsprijs. Deze wordt beschikbaar gesteld door diverse ondernemers in de regio.

Informatie en opgave
De Kleine Moere cross vindt plaats op zaterdag 23 maart om 14.00 uur. De inschrijving vindt die dag plaats van 12.30 – 13.45 uur bij Joytime Grolloo Oostereind 12a te Grolloo.
Het inschrijfgeld bedraagt € 3,00 per deelnemer. Na afloop van cross trakteert Wessel Hagels uit Rolde op vers fruit.

Website:
https://www.dehondsrug.nl/crosscircuit

Facebook:
https://www.facebook.com/geoparkhondsrugcrosscircuit

Foto: Zeger Zeilemaker ( kleine Moere cross 2018 met op de foto 1 van de kanshebbers in de categorie Meisjes junioren  Annabel Paul) 

 

Nieuws in Drenthe

Meer nieuws