Mooi Wark en Xclusive op Koningsdag in Assen

Laatste update: 23 april 2014 08:54
Koningsdag 2014 nadert met rasse schreden en de organisatie van Koningsdag Assen staat als een huis, zo laat een van de organisatoren weten.

Koningsdag 2014 nadert met rasse schreden en de organisatie van Koningsdag Assen staat als een huis, zo laat een van de organisatoren weten. Het zal een spektakel worden dat z’n weerga niet kent. Vooral het Koopmansplein zal bol van de muzikale activiteiten staan. Zaterdag is er natuurlijk de gehele dag de medewerking van de vele plaatselijke muziekverenigingen, bands, dansscholen, de djembeclub, etcetera…

Maar ook is er de normale warenmarkt, wellicht in een feestelijk jasje.

De organisatie laat weten dat de festiviteiten al op vrijdagavond beginnen. Bij de diverse plaatselijke horecagelegenheden treden bands en DJ’s op. Op het grote podium op het Koopmansplein speelt ’s avonds het landelijk bekende toporkest “PPM Showband”. Het zou zomaar kunnen dat er dit weekend zo’n 60.000 mensen in Assen de Koningsdag vieren, zo laat men van de gemeente Assen weten. De gemeente Assen werkt nauw samen met de organisatie, bestaande uit Beijk Catering en to be in Touch Events bv te Leek.

Zaterdag zal het ongetwijfeld al vroeg druk worden met de onvolprezen vrijmarkt als grote trekker. Om 10.00 uur zal burgemeester mevrouw Carrie Abbenhues de dag openen op het Koopmansplein. De Nederlandse driekleur zal gehesen worden en het Wilhelmus wordt gespeeld door Muziekvereniging Oranje Assen. De Asser dansscholen zullen op het grote podium ‘acte de presence’ geven en overal in de stad is veel te doen. De gasten kunnen zich meer dan vermaken.

Naast alle plaatselijke artiesten zijn er deze Koningsdag op het Koopmansplein onder andere optredens gepland van de 9 man’s showformatie “Xclusive”. De Nationaal zeer vermaarde band “MOOI WARK” geeft ’s avonds om 20.00 uur een concert. Ook op de diverse andere podia in de stad zullen DJ’s en bands optreden. Kortom, het beloofd een bijzondere eerste Koningsdag in Assen te worden! Kijk voor meer informatie op www.koningsdaginassen.nl

Nieuws in Drenthe

Meer nieuws