Officiële opening hockeycomplex HVA

Laatste update: 15 april 2014 15:33
Een hypermodern waterveld, nieuwe kunstgrasvelden, een duurzame inrichting en een nieuw gebouw. De gemeente Assen en Hockeyverenging Assen (HVA) vieren op zaterdag 19 april de opening van het nieuwe hockeycomplex aan de Groene Dijk. Inwoners van Assen zi

Een hypermodern waterveld, nieuwe kunstgrasvelden, een duurzame inrichting en een nieuw gebouw. De gemeente Assen en Hockeyverenging Assen (HVA) vieren op zaterdag 19 april de opening van het nieuwe hockeycomplex aan de Groene Dijk. Inwoners van Assen  zijn van harte welkom.

Om 13.00 uur verricht wethouder sportzaken Albert Smit de openingshandeling. En tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen belangstellenden een kijkje nemen op de Open Dag van de HVA. Er zijn demonstraties, een informatiemarkt,  rondleidingen en nog veel meer. In 2011 is besloten tot nieuwbouw en verhuizing van de hockeyvelden. Hiermee kreeg HVA meer ruimte en Kloosterveen  een moderne sportvoorziening dicht bij de wijk.
Klaar voor de toekomst

De leden van HVA hebben uitgekeken naar de verhuizing en de opening. Voorzitter Jan Jelsema licht toe:  “Met een grote groep vrijwilligers zijn we druk bezig geweest om alles voor de opening en de tweede helft van het seizoen voor elkaar te krijgen. We laten met enige weemoed meer dan zestig jaar hockeygeschiedenis aan het Dijkveldpad achter. Op zondag 30 maart is daar de allerlaatste wedstrijd door de veteranen gespeeld. Een dag later begonnen de eerste trainingen op het nieuwe complex.”

De verhuizing van HVA naar Kloosterveen past bij de ambitie van de Asser vereniging om te groeien tot circa 600 leden en bij de inspanningen van de gemeente Assen om te investeren in sportieve en gezonde jeugd in een groeiende gemeente. HVA is opgericht in 1919 en is de oudste hockeyvereniging van Noord-Nederland.

 
Programma Open Dag
09.30 tot 11.30 uur, Sponsorloop door leden
10.00 tot 12.00 uur, Op de foto met de echte wereldbeker (KNHB Worldcup on tour)
13.00 uur, officiële, Officiële openingshandeling
14.00 tot 16.00 uur, Rabobank-hockeyclinic en eerste wedstrijd op het waterveld

Doorlopend zijn er trainingen, een informatiemarkt en een springkussen.

Nieuws in Drenthe

Meer nieuws