Verkeerscursus voor senioren in Aa en Hunze

Laatste update: 15 april 2014 18:30
Bent u 55 jaar of ouder, dan betekent het in de meeste gevallen dat u al tientallen jaren uw rijbewijs heeft. Als alles heeft meegezeten, heeft u hopelijk alleen een enkele parkeerbon of alleen een ongelukje met blikschade opgelopen.

Bent u 55 jaar of ouder, dan betekent het in de meeste gevallen dat u al tientallen jaren uw rijbewijs heeft. Als alles heeft meegezeten, heeft u hopelijk alleen een enkele parkeerbon of alleen een ongelukje met blikschade opgelopen. Maar die lange ervaring is tegelijkertijd uw vriend en vijand. Immers, heel ongemerkt sluipen er routines in uw rijstijl en met de routines de nodige fouten. Het verkeersbeleid verandert doorlopend. Het is goed om de puntjes weer op de 'i' te zetten.

Door de gemeente, Politie en Stichting Welzijn Aa en Hunze wordt een verkeerscursus georganiseerd voor de inwoners van Aa en Hunze van 55 jaar of ouder. Tijdens deze cursus kunt u uw kennis van het verkeer bijspijkeren en kunt u uw vaardigheden laten testen. Het doel van de cursus is om de theoretische, praktische kennis en vaardigheden van de weggebruiker te vergroten. Daardoor groeit het zelfvertrouwen in het verkeer en neemt de kans op een ongeval af.

De cursus omvat 3 bijeenkomsten waarin de verkeersregelkennis in zijn algemeen aan de orde komt, maar ook – met de wijkagent – aandacht wordt gegeven aan de lokale situatie. Daarnaast is er een bewegingsles, komt het BOB-team langs en kunt u na afloop desgewenst een rijvaardigheidstest doen. De cursussen vinden plaats op woensdag 7, 14 en 21 mei van 9.30 tot 12.00 uur bij ontmoetingscentrum de Boerhoorn in Rolde.

Heeft u nog vragen, stelt u ze gerust. U kunt zich opgeven voor 28 april 2014 (de plaatsen zijn beperkt) bij Jenny Ploeg via telefoonnummer (0592) 27 24 13 of e-mail jennyploeg@ploegvec.nl.

 

Bron: gemeente Aa en Hunze

Nieuws in Drenthe

Meer nieuws