Wethouder Gert Jan Bent opent atelierroute

Laatste update: 21 september 2014 14:32
Ook tijdens het tweede weekend van de Kunst & Cultuurvierdaagse op 27 en 28 september is iedereen welkom in de open ateliers in Midden-Drenthe.

Ook tijdens het tweede weekend van de Kunst & Cultuurvierdaagse op 27 en 28 september is iedereen welkom in de open ateliers in Midden-Drenthe.
In zijn toespraak ter gelegenheid van de opening benadrukt wethouder van cultuur van de gemeente Midden-Drenthe Gert Jan Bent dat kinderen zo jong mogelijk met cultuur in aanraking moeten kunnen komen. Veel van de aanwezige professionele kunstenaars zijn al op jonge leeftijd begonnen met de ontwikkeling in hun vak. Gert Jan Bent vind het een eer alle 12 kunstenaars persoonlijk voor te stellen: Anneke Verstegen, Roos Nagtegaal Bosnak, Jan David Pootjes, Nicole van der Veen-Kerssies, Joan Bruggink, Wiebe F. Bosma, Annie Buist, Lidwien Chorus, René Kaiser, Wim Muller, Co Raatjes-Dijkstra en Imke Zuiderveld. De feestelijke opening heeft deze keer een Japans tintje. De muziek wordt verzorgd door Wil Boonstra die op een Japanse bamboefluit speelt. Daarna vertelt Annie Buist over de techniek en de filosofie van de Japanse kunst van het schilderen met zwarte inkt op rijstpapier, sumi-e. Tot slot krijgt de wethouder namens de deelnemende kunstenaars, uit handen van de voorzitter Lidwien Chorus een sumi-e schildering overhandigd (zie foto). De deelnemende ateliers zijn nog op zaterdag 27 en zondag 28 september geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.kunstcultuur4daagse.nl en bij TIP-punten, VVV Drenthe en bibliotheken in Midden-Drenthe. Zoals de wethouder direct na de opening twitterde “U bent welkom in de ateliers. Doen!”

Nieuws in Drenthe

Meer nieuws