Signeersessie Ronald Giphart – Alle Tijd

11

Jul

Signeersessie Ronald Giphart – Alle Tijd...

Laatste update: 19 november 2019 14:00

Ronald Giphart signeert zijn nieuwste roman Alle tijd bij van der Velde Boeken Assen.

Zaterdagmiddag 7 december signeert Ronald Giphart van 14.00 uur t/m 15.00 uur zijn nieuwste roman Alle tijd bij van der Velde Boeken Assen. Alle tijd is een meeslepende en vitale roman over ambitie, vriendschap en liefde.

Alle Tijd
In een virtuoze stijl en in een bijzonder meeslepend wij-perspectief neemt Ronald Giphart ons mee in zes met elkaar verweven levens. Alle tijd is een uiterst giphartiaanse, vitale roman over ambitie, vriendschap en liefde.
Hun vriendschap begon bij de ontelbare avonden in hun stamcafé, avonden die nooit ophielden. Ze raakten verslaafd aan het goede leven en de saamhorigheid. Ze wisten niet hoe of wat, maar wel dat er iedere dag iets memorabels zou gebeuren. Toen de zes mannen begin jaren negentig besloten een bierbrouwerij te beginnen in een werfkelder in Utrecht, werden ze naast vrienden ook zakenpartners. Vijfentwintig jaar later zijn ze op weg naar een boshut in Duitsland om nog één weekend samen te zijn, voordat ze het contract voor de verkoop van de brouwerij tekenen. Tijdens dit weekend reflecteren ze op de vriendschap en op het leven.

Ronald Giphart
Ronald Giphart werd op 17 december 1965 geboren te Dordrecht, als zoon van een huisvestingsambtenaar en Wijnie Jabaaij, die later Tweede Kamerlid zou worden voor de PvdA. Hij heeft één zus: Karin. Zijn ouders scheidden toen Giphart 11 was. Hij ging met zijn vader in Soest wonen en verhuisde in 1987 naar Utrecht, waar hij Nederlands ging studeren.

Na drie jaar brak hij zijn studie af. Tijdens dit werk schreef hij zijn debuutroman Ik ook van jou, die werd bekroond met het Gouden Ezelsoor. Daarna volgden de romans Giph, Phileine zegt sorry, Ik omhels je met duizend armen en Troost (genomineerd voor de NS Publieksprijs 2005). In het najaar van 2010 verscheen IJsland. Ook publiceerde hij het literaire fotoboek Heldinnen in samenwerking met fotograaf Eric van den Elsen en schreef hij de culinair-literaire werken Keukenprins en, in samenwerking met Jonnie Boer, Eten, drinken en slapen. Zijn novelle Gala, het Boekenweekgeschenk van 2003, verscheen in een oplage van 780.000 exemplaren.

Zijn roman Harem verscheen begin 2015 en werd vol lof onthaald. Het boek stond op de longlist voor de Libris Literatuurprijs. In dat jaar verscheen tevens het kookboek Vurrukkulluk, dat hij met zijn vrouw Mascha Lammes maakte. Begin 2016 verscheen Mismatch, dat hij schreef met evolutionair psycholoog Mark van Vugt.

Datum: zaterdag 7 december // Tijdstip: 14.00 uur  t/m 15.00 uur // Locatie: Van der Velde Boeken Assen // Entree : gratis

 

Gedempte Singel 11, Assen

Begindatum 7 december 2019
Einddatum 7 december 2019

Van 14:00 uur tot 14:30 uur