Dag van de Architectuur in Assen

Laatste update: 6 juni 2019 00:00

Op veel plaatsen in Nederland wordt in juni een Dag van de Architectuur georganiseerd. In Assen op 14 en 15 juni onder de titel: Kennis Maken: 'Door de ogen van ....'.

DeFKa Research heeft voor de vrijdag, 14 juni, een programma gemaakt dat bestaat uit een bijeenkomst in de Rolderstraat 21, waar om

- 12.00 gelegenheid is voor inloop, koffie en een introductie.

- 12.30 uur tot 13.30 uur, de organisatie van Folly Art Norg geeft een toelichting op hun zomerproject. In dit project krijgen kunstenaars, architecten en ontwerpers de gelegenheid een tijdelijk bouwwerk te maken dat rondom Norg in augustus wordt geëxposeerd.

- om 14.30 tot 15.30 uur staan de onderwerpen Binnenstad en Periferie centraal in een tafelgesprek bij RAbarb Architecten aan de Marktstraat 15. Ter tafel komen onder meer de ontwikkelingen rond het Koopmansplein en de uitbreidingen in Kloosterveen en Havenkade. Gelet wordt hierbij op de aspecten kwaliteit en experiment in steden- en woningbouw in Assen, de stadsvisie en ambitie, alsmede het aandeel van de beeldende kunst in het stedelijk profiel.

Doel van dit programma is het stimuleren van het architectuurdebat, het signaleren van urgente stedelijke kwesties en het kennis maken met lokale expertise. Medewerking verlenen onder meer Koen van Uden (RAbarb), Walter Stoop (12WAT), Ina Reynders (Folly Art Norg), Gert Wijlage (DeFKa Research).

Overige activiteiten op de Dag van der Architectuur 2019.

Op zaterdag 15 juni is er de tentoonstelling over de architect J.J. Sterenberg te bekijken in Warenhuis Vanderveen en op het Forum 1 zijn er de ontwerpplannen voor het Koopmansplein in te zien. Het is tevens de nationale Dag van de Bouw.

 

Nieuws in Drenthe

Meer nieuws