Maak kennis met het Drents Archief

Laatste update: 7 februari 2020 00:00

Schimmelige archieven of supermoderne databases? Maak kennis met het Drents Archief tijdens de rondleiding op 14 februari.
 

Het Drents Archief, een geheimzinnig gebouw middenin het centrum van Assen. Alleen een zonderling waagt zich over de drempel van dit pand om onderzoek te doen in archieven die zijn bedolven onder het stof der eeuwen. Een gebochelde archivaris, bijna even oud als de documenten die hij bestudeert, kijkt verstoord op en maant de bezoeker tot stilte. 

Iedereen die denkt dat dit een realistisch beeld is van het Drents Archief, is van harte welkom tijdens de rondleiding op 14 februari om te ontdekken hoe het werkelijk zit. Een gids neemt de bezoekers mee door de architectuurgeschiedenis van het monumentale pand. Dat lijkt middeleeuws, maar in werkelijkheid dateert het van 1901. Na een grondige renovatie is het gebouw nu een mix van supermodern en monumentaal. 
In de Digilounge kunnen bezoekers zelf op zoek in de databases naar hun Drentse roots of naar informatie over hun huis of woonplaats. Elke maand is er een gratis film met historische beelden uit het archief. De gids vertelt er graag over.

De rondleiding start om 14.00 uur en duurt een half uur. Na afloop is er gelegenheid de film van de maand  te bekijken. In oktober is dat de film Jong in de jaren ’20-’60, over de kindertijd van de Drentse jeugd, halverwege de vorige eeuw.  Deelname is gratis. 

Aanmelden voor de rondleiding is niet nodig. De start is op vrijdag 14 februari om 14.00 uur in het Drents Archief.
 

Drents Archief

Brink
4
9401 HS Assen

Tel.: 0592313523
http://www.drentsarchief.nl/

Nieuws in Drenthe

Meer nieuws