Marijke Roskam interviewt Jetta Klijnsma

Laatste update: 26 maart 2019 00:00

Op dinsdag 2 april 2019 wordt de Commissaris van de Koning in Drenthe Jetta Klijnsma geïnterviewd door mediadeskundige Marijke Roskam over de rol van de vrouw. 

Wat is haar rol als vrouw in de politiek? Hoe is het om als vrouw aan de top te functioneren? En welke vrouwen hebben haar geïnspireerd? Aanleiding van het interview is de tentoonstelling De Moeder de Vrouw die nu te zien is in KINK. De tentoonstelling geeft met meer dan vijftig schilderijen, tekeningen, grafiek en nieuwe media een beeld van hoe de rollen van vrouwen in de periode 1885 tot heden zijn veranderd. Het interview vindt plaats in de Rabo Zaal van De Nieuwe Kolk en start om 19.30 uur. Tickets kosten € 5,- en zijn verkrijgbaar vanaf 21 maart via drentsmuseum.nl

Jetta Klijnsma 
De Nederlandse politica Jetta Klijnsma (1957) is geboren in Hoogeveen en sinds 2017 commissaris van de Koning van de provincie Drenthe. Klijnsma staat prominent op het lijstje van bekende Drenten en was bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2012 nummer 2 op de PvdA-kandidatenlijst. De CdK is een rolmodel voor vrouwen. Tijdens het interview op dinsdag 2 april geeft Jetta Klijnsma onder meer antwoord op vragen over welke rol haar moeder in haar leven heeft gespeeld, hoe het was om met vier zussen op te groeien, en over vrouw zijn toen en nu. 

Marijke Roskam
Mediadeskundige Marijke Roskam (1982) is geboren in Friesland en is bekend van haar werk bij BNR Nieuwsradio, waar ze onder andere de programma’s Eyeopeners, Zaken doen Met en BNR Newsroom presenteerde. Ook werkt ze als dagvoorzitter, interviewer en presentator door het hele land. Ze is lijsttrekker van de PvdA in de provincie Friesland voor de verkiezingen van Provinciale Staten 2019. Roskam omschrijft zichzelf als iemand die zorgt voor scherpte en energie. 

Tickets en informatie
Het interview vindt plaats op dinsdag 2 april van 19.30 tot 21.00 uur in de Rabo Zaal van De Nieuwe Kolk. Uiteraard is er alle gelegenheid voor het publiek om vragen te stellen. Tickets zijn vanaf 21 maart verkrijgbaar via drentsmuseum.nl. Voorafgaand aan het interview is er de mogelijkheid om de tentoonstelling De Moeder de Vrouw in KINK te bezoeken van 18.30 uur tot 20.00 uur. De tentoonstelling in KINK is nog te zien tot en met 13 april 2019, van dinsdag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur. Adres: Weiersstraat 1, Assen

Foto: Jetta Klijnsma. Fotograaf: Sake Elzinga 

 

Drents Museum

Brink
1
9401 HS Assen

Tel.: 0592377773
http://www.drentsmuseum.nl/

Nieuws in Drenthe

Meer nieuws