Theatergroep WAARK toert door Drenthe

Laatste update: 8 oktober 2019 00:00

De Groningstalige theatergroep WAARK toert door Groningen en Drenthe.

Op donderdag 17 oktober staat deze bijzondere voorstelling in Café Boelens in Eelde en daarna worden o.a. Bunne, Ekehaar, Zuidlaren en Norg aangedaan.  De toer eindigt op zaterdag 21 maart in Annen.

Bevings

Als Groningstalige theatergroep ontkom je er niet aan: een voorstelling over het gas, de aardbevingen en alle ellende van dien. Theatergroep WAARK geeft met Bevings een originele draai aan dit gegeven. Al zingend, huilend en lachend geven de acteurs lucht aan hun gevoelens van wanhoop over de hele janboel. Met dit requiem voor de slachtoffers geeft WAARK een stem aan de heftige maar niet altijd zichtbare emoties. Om het uit te zingen, om te jammeren, te schelden, te lachen en daarbij de rug recht te houden. Want hier weg? Dacht het toch niet.

Bevings wordt geregisseerd door Annemarie Prins, actrice, schrijfster, regisseur en WAARK-maker van het eerste uur. De tekst is van acteur, schrijver en regisseur Gerardjan Rijnders, voormalig artistiek leider van Toneelgroep Amsterdam. Hij ging hiervoor met verschillende Groningers in gesprek en verwerkte hun ervaringen (soms letterlijk) in het stuk. Schrijver en regisseur Ben Smit vertaalde het stuk in het Gronings. Jan Meiborg componeerde speciaal voor Bevings nieuwe muziek.

Speellijst Drenthe (volledige speellijst staat op waark.nl)
Eelde, Café Boelens, zaterdag 17 oktober
Bunne, Melkfabriek, zaterdag 16 november
Norg, De Brinkhof, zondag 1 december
Ekehaar, de Theaterboerderij, zaterdag 25 januari
Zuidlaren, De Gouden Leeuw, vrijdag 21 februari
Annen, Ons Dorpshuis, zaterdag 21 maart

WAARK
Theatergroep WAARK maakt al 40 jaar Groningstalig theater. In deze voorstelling spelen weer enkele acteurs uit de eerste voorstelling van WAARK onder regie van Annemarie Prins mee.

Speellijst en kaarten: waark.nl/speellijst

 

Nieuws in Drenthe

Meer nieuws